CURSURI SI CONSULTANTA

Portofoliu

Cursurile si evenimentele viitoare sunt afisate in partea de jos a paginii, inainte de sectiunea de recenzii / comentarii!

Urmatorul atelier practic va avea loc in Titu, Dambovita, pe 26-27 august 2017


Gabriel Diaconu este un trainer si consultant de agricultura ecologica si permacultura, axat in special pe proiectarea fermelor, dar si a proprietatilor mici, urbane sau rurale.

Pasionat de practicile agricole regenerative, Gabriel se concentreaza pe cresterea fertilitatii solurilor pentru beneficiul agricultorilor, scazand anual inputurile si crescand rentabilitatea, cat si pe efectele benefice ale cresterii biodiversitatii asupra interactiunilor daunator-pradator.

Porumb permacultura

Cultura ecologica de porumb, INCDA Fundulea

Gabriel sustine cultura si traditiile rurale, sustenabilitatea si economia locala, hrana sanatoasa, suveranitatea alimentara a natiunii, contribuind cu expertiza sa la micro-intreprinderile agricole de tip “start-up”, sau proiectele micilor si marilor fermieri din agricultura ecologica.
Gabriel lucreaza si cu fermieri ce practica agricultura conventionala, implementand metode bazate pe mecanisme biologice, cu scopul de a creste rentabilitatea si reduce inputurile de ingrasaminte, pesticide, sau carburant.

Prin actiunile sale, contribuie activ la recrearea unei Romanii cu o economie agricola de exceptie, soluri fertile, ecosisteme functionale, peisaje de vis, in care fermierului sau taranului care aplica practici regenerative i se acorda respectul si remuneratia cuvenite, si unde traditia se imbina cu practicile moderne, iar omul armonizeaza cu natura.

De la primul curs de permacultura, Gabriel a devenit un student avid al agriculturii ecologice, si, desi nu a urmat pregatirea in mediul academic, aceasta se contureaza din ce in ce mai clar ca o optiune viitoare. Au fost preferate studiul individual si cursurile specialistilor din domeniu, in locul universitatilor de profil.

In 2014, Gabriel a facut parte din echipa de 6 luni ce a implementat designul fermei Ridgedale Permaculture, unul din cele mai cunoscute exemple de permacultura si Keyline Design la nivel de ferma din Europa. Acolo si-a imbunatatit cunostintele practice si teoretice despre designul de permacultura la scara de ferma, stabilirea sistemelor agroforestiere, pasunatul planificat prin rotatie, culturi verzi, tehnologia no till, constructii naturale, managementul deseurilor, administrarea proiectelor. Tot acolo, a participat la un curs de permacultura dedicat suprafetelor comerciale, oportunitate rar intalnita in Europa.

Gabriel si-a luat diploma de PDC (curs acreditat de permacultura) cu Richard Perkins, unul din cei mai experimentati traineri si consultanti de permacultura din Europa, precum si cea de Management Holistic, curs facilitat de Anders Lerberg Kopstad, fermier norvegian si trainer de Management Holistic, acreditat de Institutul Savory.

Diploma PDC Gabriel Diaconu

Curs de permacultura acreditat, PDC

Diploma Holistic Management Gabriel Diaconu

Curs acreditat de management holistic


In 2011, a initiat proiectul de la Strambeni, unde s-a mutat in 2012, lucrand sa creeze o gospodarie traditionala din zona de campie a Romaniei cat mai rezilienta. Acolo si-a pus in practica cunostintele acumulate despre gradinarit ecologic, livezi mixte, plante perene, activatori de sol, managementul deseurilor si constructii naturale. In acelasi an, participa la un curs de permacultura introductiv, facilitat de Mihail Kossev.

Din 2013, Gabriel ofera consultanta si amenajeaza gradini pentru gospodari, gradinari, proprietari de case de vacanta, sau persoane din mediul rural.

In prezent, Gabriel lucreaza predominant cu fermieri, folsind agricultura no-till in cultura mare, culturile verzi, biofertilizantii, culturile de arbusti si pomi fructiferi, dar si legumicultura in ferme mici si medii.


Participa la un curs de permacultura !

Incepand cu anul 2013, Gabriel ofera un curs de permacultura standardizat, excelent pentru fermieri, mici fermieri, gospodari, gradinari, sau persoane din mediul urban, interesate de gradinarit si proiecte verzi.
Ocazionalul are loc un curs special de permacultura, dedicat in special fermierilor, in care se aprofundeaza o singura tema.

Un astfel de curs poate fi organizat si la cerere, in orasele mari din tara, daca se pune la dispozitie o sala spatioasa, cu proiector. Gabriel poate fi contactat la adresa contact@permacultura-romania.com


Ce include un curs de permacultura?

 • Eticile si principiile permaculturii
 • Metodologia de abordare a designului unei gospodarii sau ferme
 • Importanta si rolul topografiei in design – introducere
 • Cresterea fertilitatii solului
 • Managementul apei din gospodarie sau ferma
 • Gradini ecologice de legume pentru nevoile proprii
 • “Forest gardens”, sau livezi mixte
 • Compost si vermicompost
 • Introducere teoretica in constructii naturale. Principii de design pasiv al unei case
 • Introducere in sisteme agroforestiere la scara de ferma, programe de pasunat, keyline design
 • Exemple de design rural si urban
 • Contextul social si economic al unei ferme sau gospodarii
 • Cum ar trebui sa arate consultanta in agricultura
 • Proiecte rurale si urbane in care ne putem implica
 • Directii viitoare pentru cei ce vor sa se implice in agricultura ecologica sau permacultura

  Curs de permacultura Romania

  Curs de permacultura in Bucuresti, Romania

Ce spun participantii?

Pentru mine care am deja o mica afacere de familie in domeniul agriculturii ecologice –  cursul de permacultura a insemnat foarte mult. Gabi a reusit in doar cateva ore prin ceea ce ne-a predat –  sa ma convinga sa extind preocuparea in zona biodiversitatii, sa creez si mai multe perdele de protectie, sa ma preocup si mai mult sa gasesc solutii pentru a proteja solul.
Gabi da dovada nu doar de o foarte buna cunoastere a domeniului permaculturii dar isi adapteaza abordarea in functie de nevoile cursantilor si intr-o atmosfera lejera te tine concentrat pana la final.
Mai mult decat atat, de la acest curs pleci cu o bibliografie semnificativa in domeniu dar si cu disponibilitatea garantata a trainerului pentru informatii, completari, sfaturi ulterioare.
Daca esti incepator intr-ale gradinaritului – cursul de permacultura sustinut de Gabi Diaconu este mai mult decat binevenit! Iti ofera mai mult decat o baza de pornire si te scuteste de multe ore sau chiar zile in care poti aduna informatii de pe net – informatii care de multe ori sunt lipsite de aspectele practice.
Raportul calitate pret este excelent! Il recomand cu drag si il felicit pe Gabi, pentru pasiunea de care da dovada in domeniul permaculturii!

Mihaela Buligoanea, fermier, www.legumefericite.ro

Nascut pentru a fi profesor! Neaparat sa te inscrii la facultate!

Prof. universitar dr. Aurel Maxim, USAMV Cluj


Pentru a vizualiza data si locatia urmatorului curs de permacultura, vezi calendarul din partea de jos a paginii. Acesta este afisat inainte de sectiunea de recenzii


Consultanta agricola pentru ferme, comunitati, sau gospodarii 

Design de permacultura in Romania

Design de permacultura la Armonia Brassovia, folosind sistemul keyline design. Pomi si arbusti fructiferi, nucifere, si pasune, 100 ha

Pentru fermieri:

 • Planificare si proiect de ferma, optional keyline design
 • Documentatie: pasi de implementare, planificare grosiera pe 5 ani,deviz (surse si costuri pentru achizitii), recomandari generale
 • Tehnologii de cultura, infiintare, administrare de livezi, pomi si arbusti fructiferi, nucifere, perdele forestiere.
 • Fertilizari biologice, sau ajustari in fertilizarea cu ingrasaminte chimice
 • Culturi verzi, aplicarea tehnologiei no-till in cultura mare si legumicultura
 • Programe de pasunat in zootehnie
 • Cresterea pasarilor pe pasune in sinergie cu programul de pasunat
 • Scurtarea lantului de desfacere. Strategii de marketing si vanzare directa
 • Sesiuni de intreabari si raspunsuri, consultanta agricola personalizata, in functie de dimensiunea ecologica, ecologica si sociala

Pentru comunitati:

comunitate permacultura Romania

Primele faze ale designului comunitatii Armonia Brassovia

Similar cu consultanta pentru ferma, la care se adauga dimensiunea organizarii administrative in comunitate:

 • Mecanisme de administrare la comun
 • Metode eficiente de luare a decizilor
 • Strategii privind procesele de grup
 • Interactiunea cu comunitatea locala

Pentru gospodari sau gradinari de weekend:

Citeste mai multe detalii pe pagina permacultura in gospodarie!

Design permacultura plante perene

Gospodarie din Viforata, judetul Buzau

 • Design de permacultura al gospodariei, gradinii, sau proprietatii urbane
 • Documentatie: pasi de implementare, planificare grosiera pe 5 ani,deviz (surse si costuri pentru achizitii), recomandari
 • Tehnici de gradinarit ecologic
 • Food forest, gradini silvice, livezi mixte, plante perene, pomi si arbusti fructiferi
 • Compost si vermicompost
 • Cresterea pasarilor free range in gospodarie
 • Refolosirea apei menajere in gospodarie
 • Reciclarea deseurilor organice in gospodarie

Mai ales gospodarii, dar si fermierii, sunt incurajati sa participe la un curs de permacultura, sau sa se documenteze serios, inainte de a apela la serviciile de consultanta.


Ce spun clientii?

“In urma unui curs de permacultura, colaborarea cu Gabriel Diaconu, pentru mine si proiectul pe care l-am inceput la ferma din Zatreni, a fost imboldul de care aveam nevoie ca sa incep aceasta activitate. Gabriel Diaconu are o pregatire practica, activeaza in domeniu, este intotdeauna receptiv la noutati te ajuta sa depasesti momentele dificile.
Sper sa infiintam curand CLUBUL DE PERMACULTURA si sa ne impartasim unul altuia exprerientele din acest domeniu de activitate.”
Eugen Popescu, fermier – www.cosuldelegume.ro, 5ha, jud Valcea


“Lucram cu Gabriel Diaconu la doua proiecte in cadrul unei ferme vegetale de dimensiuni mari. Desi practicam agricultura conventionala, Gabi ne-a convins ca permacultura ofera solutii pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam si ne sprijina in implementarea acestora. Plantam o perdea forestiera pentru protectia fermei si imbunatatim calitatea solului (urmarim cresterea retentiei de apa pentru drenarea unor suprafete care baltesc) folosind culturile verzi, activatorii de sol si tehnologiile de semanat “no till”. Suntem increzatori ca rezultatele vor fi pe masura entuziasmului si priceperii lui Gabi.”

Mugur Ilie – fermier cultura mare, 800ha, jud Braila


“in Decembrie 2014 am aflat pe facebook despre un curs de permacultura. Vroiam sa plantez cativa pomi in primavara, mi-am facut timp weekendul respectiv, mai ales ca nu era de loc scump. Asa l-am cunoscut pe Gabi, care la un curs de permacultura de doar 2 zile, a reusit sa imi schimbe total imaginea mea despre agricultura, mediu, ecologie. Ulterior Gabi m-a ajutat sa imi fac un plan detaliat cu tot ce vreau sa fac, cu lucrari esalonate pe mai multi ani. Am fost foarte bucuroasa de ajutor, pt ca altfel as fi facut lucrurile altfel. Nu s-ar fi potrivit totul la fel de bine, si ar fi fost o mare pierdere din partea mea, sa plec la drum fara un proiect coerent. M-am bucurat si ca a avut in acea iarna timp sa ma ajute cu sfaturi si idei, Gabi fiind unul dintre putinii oameni din Romania cu experienta practica in permacultura.”

Rodica Balasa – gospodarie rurala, casa de vacanta, 2000m2 jud Prahova


Pentru solicitari referitoare la consultanta agricola sau un curs de permacultura, doritorii sunt rugati sa foloseasca adresa contact@permacultura-romania.com, sau numarul de telefon 0743 821 685

Lasa un raspuns

Comentarii

 1. Pascu Mihai

  Gabi este o persoana foarte deschisa in a explica tot ce a invatat pana acum, atat practic cat si teoretic, iar pentru mine, care am participat la unul din cursurile lui, a fost o experienta pozitiva, lucru ce m-a facut sa inteleg simplu si relativ repede cateva lucruri de baza despre permacultura. Daca intentionati sa aplicati o alternativa sanatoasa si practica in gospodaria dumneavoastra si nu numai, Gabi este printre primele persoane pe care ar trebui sa le consultati.

 2. Alexei Marcovici

  Cursul lui Gabi a fost o surpriza neastepta! Informatia prezentata in curs insotita de sesiunile de practica este structurata foarte bine. “Introducerea in permacultura” realizata de Gabi dezvaluie o multime de directii in care poti dezvolta proiecte viabile si sustenabile.

  Gabi este exemplu al taranului modern. un om cu o dragoste fata de pamant si ecosistem, care incearca sa inteleaga microbiologia solului, incat sa aiba o cat mai buna comuniune cu natura!

 3. Am fost la cursul lui Gabi de la Titu , 26-27 martie 2016. Am experienta practica intr-o gospodarie si de vreo 2 ani am studiat tot ce mi-a cazut sub ochi legat de permacultura. Insa la cursul lui, tot am invatat lucruri noi. Mi-a placut in mod special faptul ca nu s-a tinut neaparat de agenda pentru prezentare, si, din cauza ca am putut sa punem intrebari pe loc, el si-a facut timp si a furnizat informatiile de care aveam noi nevoie mai mult. Pe langa informatii teoretice, Gabi stie cam tot ce misca in tara asta si in lume: vrei rosii, du-te acolo, vrei aluni, suna-l pe X, vrei sa vezi un kiwi batran de 20 de ani in Romania, mergi acolo, vrei sa stii mai multe despre Y, citeste Z.

 4. Puiu

  Vorbesc despre cursul de pemacultura Titu martie 2016.
  A fost un curs plin de informații noi și m.a făcut sa mă simt „pionier” pe direcția pemaculturîi. Am învățat multe din întrebări și din ateliere. Am simtit ca ne.ar fi spus mai multe dar timpul a fost foarte scurt. Mulțumesc și aștept consolidarea cunoștințelor cu rezultate. Mulțumesc Gabi.

 5. Daniela N.

  Un curs interesant.Desi citisem cateva carti legate de permacultura, la acest curs am avut parte de informatii noi .Cum practica in cazul meu lipseste cu desavarsire in cazul meu, bazandu-ne pe experienta practica lui Gabi am aflat ca unele sfaturi teoretice la anumiti factori (de aici sau particulari in functie de regiunile din tara pe unde avem terenuri) nu au cum sa se aplice.Mi-as dori ca acest curs sa se prelungeasca la anumit interval de timp (extra -modulul 2) ptr ca timpul a fost prea scurt.
  Consider ca este “rarisim” ca cineva sa impartaseasca asa informatii pretioase si sincere in contextul actual.

 6. Andrei

  Am asistat la cursul tinut de Gabi la Incubator 107 sambata 9 aprilie si am observat pasiune si pricepere la un loc. Stiam niste principii de permacultura dar am aflat niste detalii la care inca nu am ajuns cu studiul. Ce e ala scarificator si la ce foloseste, care planta se planteaza cu care si de ce, etc. O multime de informatii care sunt sigur ca au fost testate si verificate in practica. Mai mult am descoperit ca ideile si conceptele pe care le am achizitionat in timp se regasesc si se potrivesc cu filosofia acestui curs si cred ca si a lui Gabriel.
  Mult succes sa realizezi tot ce-ti pui in minte!

 7. Lucaci Lucian

  Am participat la cursul de la Ciurila-Cluj iunie 2016; desi am doar planuri de viitor in acest domeniu-agricultura ecologica, informatiile teoretice si exemplele practice au fost foarte bine structurate si usor de inteles chiar si pentru cei ca mine-fara pregatire in domeniu. Felicitari Gabi pentru curs.

 8. sebastian

  A explicat foarte bine, tot ceea ce ne interesa pe fiecare in parte. Cursul este destul de intens,foarte bogat in informatii,care sunt absolut necesare,daca vrei sa aplici permacultura la tine in gospodarie sau pe suprafete mari.Mi-a placut atmosfera,oamenii veniti acolo,iar ptr Gabi tot respectul,un om modest,o energie pozitiva ptr Romania.

 9. Feedback de la participantii atelierelor din cadrul proiectului Kultiva
  (Mai multe detalii despre proiect pe pagina https://www.facebook.com/kultiva.romania/)

  – Multumesc pentru modul deschis si relaxat in care ati facut prezentarea, apreciez faptul ca ne-ati impartasit mult din experienta personala. Mult succes in continuare!

  – You rock!

  – Ne arati ca se poate! putem sa ne facem si un altfel de drum in viata

  – Multumesc pentru cursurile sustinute!

  – As mai vrea sa fie cursuri tinute de dumneavoastra, comunicarea a fost aproape de oameni, lejera, maleabila. As fi gasit utila o trecere in revista a informatiilor parcurse, la finalul cursului, dar a fost inlocuita de recapitularea de la inceputul celui de-al doilea curs. Multumim, si felicitari.

  – Mi se pare un om cu multe calitati si dedicat ideii pentru care militeaza.Actrita fiind,pot sa-i sugerez sa se controleze un pic dpdv fizic si sa constientizeze ca nu atrage atentia publicului prin metoda didactica ci prin farmecul personal si experienta pe care deja a acumulat-o.Mie mi-a facut placere sa-l ascult si mi-a inspirat incredere.

  – Prezenta de spirit, realism si sensibilitate… Devii un exemplu, dar si o forta care angreneaza pe ceilalti. Spor cu bucurie!

  – Gabriel, esti foarte tare! Pentru mine a fost o inspiratie sa te ascult si sa inteleg cum abordezi permacultura, din prisma celor trei piloni. Deseori de exemplu uitam de elementul social, iar faptul ca ai pus accent pe el, pentru mine a fost foarte util in constientizarea importantei lui

  – Prezentarea (ca suport de curs) ar putea fi insotita de link-uri si recomandari de cercetare suplimentara. Tototdata, unele informatii predate ar putea fi listate, nu doar discutate (orice curs are o dinamica proprie, asta inseamna ca materialele se pot imbunatati constant).

  – Mult succes, si doamne ajuta cu comunitatea.

  – Multumesc pt info. Ma ajuta mult sa inteleg bazele permaculturii. Mi-ar placea sa avem ocazia sa intram si in detalii, fiind un domeniu absolut fascinant si plin de solutii care sa contracareze chimicalele si variantele nesanatoase pt pamant si oameni.

  – Felicitari, Gabriel. Pentru deciziile luate, pentru aplicarea lor si pentru felul in care impartasesti si celorlalti informatiile pe care le-ai dobandit. Cu stima, Andrei Cojocariu

  – Multumesc!

 10. Cursul a fost excelent. O spun 5 luni mai tarziu, dupa ce am aplicat in gradina ce am invatat in doar doua zile de curs. Gradunaritul no till se poate face, dupa investitia initiala de munca (si bani, uneori) stai si te uiti … in timp ce vecinii prasesc, plivesc, aerisesc etc Sunt lucruri pe care nu ai timp sa le afli in doar 2 zile, dar cursul iti da principii, fundamente, plus resurse unde sa gasesti raspunsuri..
  Multumesc

 11. Ionut Cartadir
  “Iti multumesc foarte mult pentur invitatia la curs. Apreciez ca ai transmis un bagaj destul de bogat de informatie, destul de bine structurat.
  Pentru o introducere in permacultura este mai mult decat suficient. Mare parte dintre informatii le stiam, dar am aflat si lucruri noi. In primul rand modul de prezentare a fost interesant, mi-a adus raspunsuri la multe intrebari.
  Cred ca ar fi bune niste intalniri periodice, la diverse locatii unde se practica permacultura, chiar si pe zone mici. Practica este cel mai bun invatator.
  Sper sa ne intalnim pe 15 oct la Dan, sa mai schimbam cateva idei.
  Te felicit pentru ceea ce faci, aceste invataturi vor culege roade peste cativa ani. Te vei bucura cand vei sti ca in parte ti se datoreaza tie.”

 12. Teodora Palarie, ONG Padurea copiilor

  “Au fost 2 zile foarte interesante. Sper sa nu te superi dar voi schimba putin structura in care ne-ai rugat sa-ti dam feed-back si voi organiza lucrurile pe palierele asteptarilor mele legate de curs. Asa’s eu, imi place sa dau lucrurile un pic peste cap!

  Informatie teoretica si structurare: am aflat multe lucruri in aceste 2 zile, dar ce mi se pare mai valoros e ca ni le-ai prezentat astfel incat sa le punem si noi putin cap la cap. OK, sigur noua ne lipseste vederea de ansamblu pe care tu o ai si care dobandesti dupa mai mult timp. E foarte fain ca cineva le poate pune in perspectiva asta sistemica pe care mi-as dori sa mi-o insusesc. Cu atata informatie (date, cifre + surse de documentare suplimentara) ma simt acum putin coplesita, sper sa reusesc sa sedimentez macar 50% din tot ce ne-ai spus la curs. Poate iei in calcul sa imparti continutul cursului in 2 (nivel basic si avansati), asta va ajuta la sedimentare.

  Au fost cateva lucruri care mi s-au parut si faine si foarte utile, si pe care le pot integra foarte usor in cotidian, cum a fost faptul ca cenusa e utila ca tratament. Asta pentru ca parintii mei o aruncau pana acum, asa ca deja le-am spus ca trebuie sa o folosim pe viitor ca ingrasamant.
  Stil personal: esti o persoana extraordinar de pozitiva, asta se vede/se simte. Mi-ar placea ca toata lumea din jurul meu sa fie atat de deschisa ca tine si sa vada intai lucrurile faine si apoi problemele. Eu m-am simtit foarte confortabil sa intru in discutii chiar si pe subiecte in care imi dadeam cu parerea, pentru ca ii incurajezi pe oameni sa vorbeasca, sa dezbata.

  Discutia de la final despre fezabilitate modelului tau de ferma care a fost una mai critica, pentru ca se baza pe diferite pareri personale mai degraba decat pe fapte (asta e parera mea, daca tot ziceam de pareri), eu sper ca va fi pentru tine un exercitiu fain care sa te ajute sa structurezi in continuare continutul planului tau de afaceri.

  Si…continua sa zambesti, oamenii vor face la fel. Esti o persoana cu care poti sa vorbesti foarte usor si asta ajuta mult.

  Recomandarea mea cea mai mare e sa aloci timp pentru o parte practica,chiar daca e in birou, transforma-o intr-un studiu de caz, undeva dupa pranz ca lumea sa se activeze.”

 13. dorin

  Am participat la cursul lui Gabriel Diaconu si sunt impresionat de felul logic in care a structurat informatia astfel incat sa asimilam principiile amenajarii in sistem de permacultura.
  Recomand cursul oricui e interesat de aceasta stiinta si doreste sa isi organizeze gospodaria in felul acesta.

 14. Ioana Manoliu

  Am venit in Bucuresti special pentru cursul de Permacultura ținut de Gabriel Diaconu in 26-27 noiembrie 1016.
  Recomand tuturor celor care au sau vor sa își cumpere pământ sa vina la un astfel de curs pentru că este cu totul diferit fata de alte cursuri despre agricultura.
  Informația este foarte vastă și chiar ma întrebam cum ar putea cineva să acopere toate subiectele propuse.
  Si totuși absolut totul a fost discutat și explicat, cu răbdare.
  A fost mai mult decât un curs steril pe care l-ai plătit, iei informația si pleci.
  Am organizat un grup pe Facebook si vom tine legătura, este mare lucru să poți schimba idei cu oameni interesați de acest subiect.
  Lucrul acesta mi se pare cu adevărat valoros, cu mult peste așteptările mele.

 15. Mihai Sima

  Trebuie stabilita o referinta, sunt nascut si crescut la bloc, in Bucuresti, deci cam zero experienta agricola. Toata pregatirea mea inainte de curs au fost o carte de permacultura, cateva vizionari pe youtube despre subiect plus un micro curs de introducere la ‘gradina din gura siriului’ acum peste un an. Am venit la curs pentru ca urmeaza sa locuiesc la casa, si as vrea sa pot cultiva diverse pentru consum propriu in gradina de sub 400mp. Am avut destule cunostiinte pentru a nu ma simti depasit de informatiile prezentate. Cursul a acoperit foarte bine ceea ce am nevoie, plus am aflat o multime de alte informatii interesante. Gabriel a prezentat bine, a raspuns la toate intrebarile, nota maxima la capitolul cunostinte despre subiect. Pentru mine mai ramane inca mult de studiat, dar consider ca au fost puse niste baze excelente.

 16. Gabi ne-a oferit o unealta care bine minuita poate schimba in mod fundamental ,,peisajul’’ si viata ce-l compune. Masterplanul unui teren vast si inca nevalorificat presupune o munca temeinica si un efort considerabil iar Gabi si-a facut foarte bine temele, produsul finit, odata aplicat, oferind variante de autosustenabilitate si dezvoltare pe termen mediu si lung.
  Multe multumiri din partea Armonia Brassovia si succes in promovarea unui mod de viata echilibrat si sanatos.

 17. Andi

  Am participat la cursul introductiv din noiembrie 2016. Au fost doua zile foarte intense dar extraordinar de interesante, care au trecut foarte repede. Pentru mine, ca incepator intr-ale permaculturii, a fost un start foarte util o scurtatura spre un nivel de cumoastere care sa ma ajute sa trec rapid la practica. Cantitatea si calitatea informatiilor transmise sunt deosebite. Mi-ar fi luat mult timp sa ajung la ele de una singura. In plus, daca ai o idee, dupa acest curs poti sa treci direct la planificare si implementare, ceea ce este excelent. Sunt multe carti de referinta si studii de caz pe care le poti rasfoi. Mi-a placut mult ca la final am petrecut ceva timp pe cazurile particulare ale cursantilor. Iar Gabi e un pasionat instruit, ceea ce se vede si in maniera de predare si in felul logic si clar in care explica. Multumesc, ne vedem la urmatorul!

 18. Elena Ion

  Foarte bun cursul introductiv , Gabriel Diaconu iti da directia in acest domeniu nou pentru multi, ofera informatiile de baza ca sa poti aplica principiile permaculturii in orice tip de ferma. Interesant, interactiv, intensiv!

 19. Aurel Maxim, profesor universitar doctor, USAMV Cluj-Napoca

  “Nascut pentru a fi profesor! Neaparat sa te inscrii la facultate!”

 20. am participat la un curs de introducere in permacultura cu Gabriel in satul nostru Stanciova, Timis. locul e cunoscut printre altele si pentru ca aici se dezvolta o comunitate de oameni care crede in eticile permaculturii si experimenteaza cu diverse elemente si tehnici. suntem fiecare la niveluri diferite de cunostiinte teoretice si practice. personal avusesem doar 2 sezonare de gradinarit si mai multa experienta in domeniul constructiilor naturale. Gabriel m-a impresionat prin vasta cunoastere pe care a acumulat-o, teoretic si practic, in asa scurt timp in multe domenii. cursul nu a fost chiar introducere, am intrat in multe detalii extrem de utile si cred ca sfaturile si referintele primite ma vor ajuta multi ani de acum inainte. m-am bucurat ca a oferit si 2 locuri gratuite la curs celor care nu au venit sau cu venit redus, si sper sa poata continua aceasta practica in viitor, pentru ca lumea cursurilor de parmacultura sa se deschida conform eticilor dezvoltate. multumesc, sa auzim de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>