Cum a fost cursul de introducere in permacultura de la Bacau

Dupa cum bine stiti, ieri si astazi a avut loc un curs de introducere in permacultura in Bacau, unde impreuna cu ceilalti facilitatori, Teodora Radulescu si Madalin Teslaru, am prezentat notiuni introductive de permacultura. Cursul, sprijinit de Institutul de cercetare in permacultura din Romania a fost organizat de catre Eva Dumitrescu si asociatia Iubim Natura din Bacau.

Curs de permacultura
La curs au participat si cadre didactice de la scoala Mihai Dragan, scoala unde se implementeaza proiectul de permacultura “Gradina din curtea scolii”, care m-au impresionat cu implicarea si interesul lor pentru metodele pedagogice si informatiile oferite.
Printre participantii la acest curs s-au numarat si persoane cu gradini individuale si gospodarii, persoane cu teren in mediul rural sau urban, si tineri intreprinzatori ce vor sa inceapa o afacere in domeniul agricol.

Ce este permaculturaDiscutiile au fost interesante, si, cred eu, au acoperit asteptarile participantilor. Ca la fiecare curs de permacultura, descopar ca, daca sunt inteligente si deschise, majoritatea persoanelor ajung la in mod intiuitiv la sistemul de cultura si management promovat de permacultura.

Este nevoie doar de o sustinere tehnica a metodelor folosite in permacultura si agricultura ecologica, de mici modificari si retusuri, de adaptarea strategiilor in functie de situatii diferite, care variaza in functie de resurse, expertiza, si conditii pedo-climatice.

De altfel, la un nivel rudimentar, taranul roman practica permacultura pana nu demult. Cu cateva lacune majore, si cu o productivitate si eficienta mult mai mica, dar cu siguranta se indrepta mai mult in directia ecologica decat se indreapta agricultura conventionala in momentul actual.

Ce este permacultura

Carti de permacultura

Curs de permaculturaCurs de permacultura

Lasa un raspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>