Impresii de la piata semintelor libere, februarie 2016

Astazi a avut loc piata semintelor libere din Bucuresti.

Proiectul “Seminte libere” este pornit de Adina Moise, initiatoare si a retelei – un website social dedicat conectarii persoanelor pasionate de gradinarit ecologic, pomicultura, downshifting, sau viata la tara.

“Seminte libere” este o platforma pentru gradinarii ecologici, si ofera ajutor cu privire la metode ecologice de cultivare a legumelor sau florilor, rotatii de culturi, insecticide ecologice, fertilizanti naturali, etc, dar mai ales faciliteaza accesul la seminte ecologice, predominant din soiuri vechi, romanesti.

Semintele sunt daruite, sau schimbate intre participanti, niciodata nu se percep bani pentru seminte.
Semintele sunt LIBERE

Pe grupul de facebook se schimba pareri, se posteaza poze din gradinile membrilor, se impart momente de bucurie la recolta, se pun intrebari si se ofera solutii atunci cand apar probleme.

Per ansamblu, “Seminte libere” este o comunitate de oameni frumosi, pasionati de lucrul cu natura, nu impotriva ei, fie prin hrana cultivata sau prin actiunile de zi cu zi.

Azi dimineata, la eveniment au fost prezente probabil peste 300 de persoane, fiecare cu ce avea mai bun prin gradina. In prima jumatate, sala a fost efectiv neincapatoare, o aglomeratie ca la concerte ๐Ÿ™‚S-au schimbat seminte de legume, flori, plante medicinale, pomi sau arbusti. Toate ecologice, pastrate cu drag de gradinari din zona Bucurestiului, unele din batrani, altele din generatii mai noi.

Personal, am venit cu seminte de rosii, ardei iuti, dovleci, dovleci placintari, ceapa frateasca, mangold, topinambur, craite, carciumarese.
Am luat seminte de morcov, tigvฤƒ si varza, adica exact ce imi lipsea ๐Ÿ™‚
1 Seminte libere
2 Seminte libere
3 Seminte libere
4 Seminte libere
5 Seminte libere

Lasa un raspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>